Tiszta vizet a pohárba!

Tiszta vizet a pohárba!

Tiszta vizet a pohárba!

A kineziológus praxis egyik legegyszerűbb, mégis talán legnagyszerűbb technikájáról van szó! Mér a kezelések elején kitesztelem, hogy kell-e az illetőnek vizet innia mielőtt elkezdjük az oldást. Miért is jó ez?…egy kis bepillantást nyerhetsz az alábbi írásomból, mely a Női Önmegvalósítás Kincsestár oldalán jelent meg a stresszkezelés sorozat 5. részeként.

Már nagyanyáink is úgy tartották, hogy ha komoly döntést kell hozzál, ülj le, gondolt át tiszta fejjel, aludj rá egyet, de mindenekelőtt igyál egy pohár tiszta vizet. A vízivás kapcsán a tudomány bizonyította, hogy a nagyanyáink javaslatai helytállóak.

A víz szervezetünk anyagcseréjében és az agyi működésekben kiemelt szerepet játszik.

A víz kiválóan vezeti az elektromos energiát. Az emberi test több mint kétharmada vízből áll, az agy víztartalma még ennél is több. Az agy és a központi idegrendszer minden elektromos és kémiai tevékenysége attól függ, hogy milyen az agy és az érzékszervek közötti pályák vezetőképessége.

A vezetőképességet pedig több vízfogyasztással egyértelműen javítani lehet. Tehát ha nem iszunk elegendő vizet, akkor romolhat az agyunk teljesítőképessége a számos további negatív mellékhatáson túl (rosszabb emésztés, vesetúlterhelés, vérbesűrűsödés, székelési nehézségek, bőrszárasság, stb.). Ez gyermekeknél az iskolai teljesítmény gyengülését eredményezheti, felnőtteknél bizonyítottan romlik a munkateljesítmény és nő a frusztráció, szorongás okozta stressz.

A pszichés és a környezeti stressz kimeríti a testet, és vizet von ki a sejtekből. A gyümölcslevek, üdítők, koffeintartalmú italok, a számítógép és a televízió dehidratáló hatású, azaz további vizet von el a szervezetből. A vízfogyasztás segít az agynak hatékonyan tárolni, és újra előhívni információit, valamint aktiválja az elektromos és kémiai kommunikációt az agy és az idegrendszer között. A kielégítő vizellátottság javítja a tanuláshoz szükséges valamennyi képességet is. A vízfogyasztás javítja a koncentrációt, növeli a mozgásképességet, javítja a szellemi és testi koordinációt, csökkenti a stresszt és segít szervezetünket méregteleníteni.

Masaru Emoto, vízkristályok, Szeretet
A Szeretet szó hatására kialakult vízkristály

Mindezek mellett még nem is beszéltem a víz információ tároló képességéről (nem véletlen, hogy az agy 93%-ban víz:). A víz szerepet játszik az információ felvételében, tárolásában és újra előhívásában. Az agyi működéseinket túl, talán már hallottál Masaru Emoto japán tudós munkásságáról, aki a vízmolekulák lefagyasztásával és mikroszkópikus vizsgálatával bizonyította, hogy a víz képes felvenni és tárolni a környezetében jelenlévő energetikai minőségek információtartalmát. Így, ha egy egyszerű palack vízre ráírod, hogy Életerő, Szeretet, Egészség, Bőség stb. akkor az a víz felveszi már pusztán a szó által feléje közvetített információt és miután megiszod a testedbe kerül ugyanezen rezgés. Érdemes elgondolkodni azon is, hogy ha a test ilyen magas százalékban tartalmaz vizet, akkor a bennünk lévő uralkodó gondolatminta milyen mértékben képes a teljes szervezetünkre hatást gyakorolni!

Döbbenetes…ugyanakkor rendkívül egyszerű és jól használható eszközzé válhat a számodra, ha tudatosan törekedsz számodra “jó” gondolatokra és a megfelelő minőségű és mennyiségű, pozitívan programozott víz fogyasztására!

Jó Tipp a Női Szervek Erősítésére: Az egyik, ami különösen jótékony hatású a női nemi szervek egészségére és energetikai ellátottságára az a karneol. Ezért például a februári Női-Erő-Forrás tréningünkön az általunk fogyasztott vízbe különböző kristályokat helyzetem. Ezt otthon is könnyen megcsinálhatod, ha veszel egy kisebb méretű karneol kristályt, sós vízben állni hagyod, majd folyó vízben lemosod és a vizesüvegbe (pl. ásványvizes üveg), poharadba helyezed! Már néhány perc elegendő, hogy a víz átvegye a karneol rezgését! Így információs alapon működő saját “gyógyszert” készíthetsz a magad számára!

Tehát a még mindig érvényes tanács: igyál sok tiszta vizet! Napi 1.5-2.5 litert normál terhelésű napokon, 2-3 litert, nyáron vagy fokozott vízleadást hozó tevékenységek végzése előtt és után (sport, szauna), fokozottan stresszes időszakban, tanulás előtt és közben, vizsgahelyzetek előtt!

Volt már szó a víz stresszlevezető harmonizáló hatásáról, de akkor a vizes közeg felkeresését javasoltam. Úgy mint az otthoni kádfürdő, vagy természetes patakok, folyók (a tisztábbak:), tengerek , de akár az uszodavíz is jótékony hatású!

Idd, programozd, lubickolj benne, egy szóval: szeresd!:)

Pozsgai Nikoletta

életvezetési tanácsadó, kineziológus

női önmegvalósítás specialista

További olvasnivalók a vízről:

Milyen a kapcsolatod a vízzel?>>>

Miért jó vízben meditálni? Stresszoldás vízben!>>>

Reklámok

Interjú velem: Kreatív Kineziológia címmel

Heinisch Mónika, az Andalodó módszerének szülőanyja készítette velem a következő interjút, melyből megismerhetitek a kineziológia lényegét, megosztom a jelenlegi legnagyobb örömélményemet, egy új könyv megszületését és egy kicsit jobban megismerhettek általa.

Íme az interjú:

“A természetgyógyászatban sokaknak a “stressz” szó hallatán azonnal a kineziológia ugrik be, mivel ezt a módszer kifejezetten a stressz oldására, különféle blokkok megszüntetésére fejlesztették ki. Ugyanakkor ahány kineziológus van, annyi fajtája létezik ennek a technikának, hiszen a terápia hatékonysága függ a kineziológus személyiségétől, hitelességétől, valamint az általa alkalmazott egyéni módszerektől is. Pozsgai Nikolettával több mint tíz éve közösen tanítottunk egyetemistaként, és érdekes (vagy sorsszerű) módon később is hasonló, párhuzamos utakon folytatódott az életünk: a természetgyógyászat és az önismereti terápiák felé. Ő elhivatott kineziológus lett, és elsősorban azért szeretném bemutatni az Andalodón, mert hozzám hasonlóan mindig arra törekszik a munkájában, hogy a hagyományos alapokra valami új rendszert építsen a saját tapasztalatai alapján. Ilyen új rendszer például az általa kifejlesztett Személyiség Integrációs Tréning, ami a családállítás, a pszichodráma és a kineziológia különleges keveréke, és amin nekem is volt alkalmam részt venni. Sokat segített lelki harmóniám megerősítésében, régi blokkok oldásában. Nikol azonban mesélt még újabb, egyedi módszereiről is, amikkel engem is sikerült meglepnie.

Heinish Mónika: Hogyan segít a kineziológia a stresszoldásban? Miben nyújt mást vagy többet, mint egyéb stresszoldó módszerek?

Pozsgai Nikoletta: A kineziológia egy szelíd, mégis mély és komplex módszer, amely a stressz kialakulása mögött álló kiváltó okot keresi meg és oldja fel. Ha az eredeti blokk kioldódik, egyszerűen nem is reagálunk a stresszt hajdanán kiváltó ingerre. Így, bár egy stresszes életet élő ember számára – kiegészítésként – előnyös az életmódváltás és az önképzés, valamint az öngyógyító alternatívák elsajátítása, a kineziológiai kezelés ezek hiányában is képes eredményt felmutatni. Ez pedig azért is előnyös, mert aki éppen szenved és nehezebb időszakot él meg, annak az önbecsülése is alacsonyabb lesz, az életereje is csökken, általában rosszabb a közérzete, így pedig nehezebb az életén változtatnia, elhinnie, hogy valóban képes megoldást találni, ellazulni, lélekerejét és életkedvét visszanyerni. A kineziológiai oldás során megérthetjük mi történt velünk, felszabadultság, könnyebbség érzésünk lesz, az energiapályákon kiegyensúlyozódik az energiaáramlás, újra helyreáll a belső rend. Képessé válunk meglátni egy adott helyzet alternatív megoldásait, és közöttük szabadon, korlátoktól mentesen választani. A kineziológia egyik legnagyobb előnye, hogy sem a szemlélet-rendszer, sem az alkalmazott módszerek tekintetében nem zárt rendszer. Állandóan fejlődik, újabb és újabb korrekciós technikák kerülnek be a praxisba. Talán kevesen tudják, hogy a kineziológiai módszerek merítenek a pszichológia, a szociológia, a természetgyógyászat tudásbázisából, de erőteljesen alapoznak a tudományos orvoslás eredményeire is. Így a kezelés során az izomteszt segítségével egy nagyon tág készletből válogathatunk és szabhatjuk maximálisan az egyénre a teljes terápiás folyamatot.

HM: A stressz tehát nem ugyanazt jelenti a kineziológiában, mint másutt?

PN: A kineziológia fogalomrendszere szerint stresszről beszélünk minden olyan esetben, amikor testileg-lelkileg olyan inger ér bennünket, amely kibillent minket a harmóniánkból. Így stressznek számít egy negatív érzelmi megélés, egy vélt lelki sérülés, vagy egy tévesen összekapcsolódott ingerláncolat is. Ezért úgymond szükségünk lehet a jelenbeli stresszelt állapot gyors csökkentésére, hogy a mélyebben fekvő alap stresszhez eljuthassunk. Ilyen értelemben minden eset mély stresszes állapotot jelenthet. A hagyományos értelemben vett stresszes állapot megszüntetése tehát minden kezelés alapcélja. Vannak olyan esetek, amikor a jelenbeli stressz olyan mértékű, hogy maximálisan arra kell koncentrálni, és először úgymond tüneti stresszoldást végezni.

HM: Mondanál egy-két gyakran előforduló korrekciót?

PN: Talán a leggyakrabban alkalmazott módszer a „homlok-tarkó tartás”, amely önmagában oldja a két agyfélteke, az idegpályák és az energiapályák közötti feszültséget, és kiegyenlítő hatást fejt ki mindezekre. Miközben egyik kezünket a homlokon, másik kezünket a tarkón tartjuk, mélyeket lélegzünk. Már maga a tartás és a légzés is nyugtató, összerendező hatású, segít megkeresni egy a problémánkhoz kapcsolódó emléket. Míg stresszhelyzetben csak reagálni tudunk a korábbi mintáink szerint, addig a kéztartás hatására az energia a hátsó agyból az előagyba áramlik. Így képessé válunk a korábbi gondolkodásmintáinkon túl más alternatívákat is meglátni. Oldódik a negatív érzelem és az emlék puszta ténysorozattá tehető, egy történéssé, amely a miénk és a tapasztalataink része marad, de nem hat már negatívan ránk a későbbiekben. Alkalmazunk még testgyakorlatokat, légzéseket, akupresszúrás pontok masszírozását, de vizuális, imaginációkon alapuló oldást, pozitív programozást is, vagy az egyes energiapályák blokkjainak oldását is. A kineziológiai ágak többsége nagy hangsúlyt fektet a két agyfélteke integrációjára, amely harmonizáló hatásán túl növeli az elmei kapacitásainkat is. Erre szintén nagyon sok speciális gyakorlat van, különösen a Brain Gym (edu-kineziológia) módszerében, ami a diszfunkciók oldását és a tanulási képességek növelését célozza.

HM: Te milyen egyéb technikákat használsz még a terápiák során?

PN: A kineziológiai kezeléseknek megvan a saját protokollja és a benne választható széles palettájú korrekciós készlete. A kezelési forma egységét nem bontom meg más módszerekkel. Ellenben, az izomteszt segítségével ki tudom tesztelni, hogy milyen más kezelésre, technikára lehet még szükség, és ilyenkor – külön kezelés során – más megközelítéssel szoktam kezelést végezni. Ilyen módszerek például a thai masszázs, a reiki, test-és fülgyertya vagy a kristályokkal végzett gyógyítás bevonása. A kineziológiai tanulmányaim előtt elvégeztem az életmód tanácsadó és -terápia természetgyógyászati képzést, ami nagy segítségemre van a gyógyítások során. Az egyéni kezelések és konzultációk mellett fontos a csoportos tréningmódszerek alkalmazása is. Hatékonysága és gyorsasága miatt a Személyiség Integrációs Terápia és Tréning módszer a kedvencem. Ez egy saját kidolgozású és komplett módszer együttes, amely egyesíti magában a kineziológia, a pszichodráma és a családállítás módszereit.

HM: Amikor Neked van szükséged stresszoldásra, kihez vagy mihez fordulsz? Van olyan „életmód-programod”, ami bevált ilyen esetekben?

PN: Alapvetően abban hiszek, hogy az első tüneteket kell észrevennem és már akkor visszaállítani a belső harmóniát. Használok elsődlegesen testi stressz csökkentő módszereket, mint a vízivás, gyógyteák, a hosszú aromaolajos fürdőzés. A zenehallgatás tudatos légzésgyakorlatokkal varázslatos módon és nagyon gyorsan tud segíteni önmagam rendezésében. Szerencsére számos meditációs fajtát ismerek, és kialakítottam magamnak egy napi rituálét is, amit mindig elvégzek. Jóga alapú és kineziológia gyakorlatokat kombinálok tudatos légzésmeditációval. Ha nem tudom magamtól visszafordítani az állapotot, akkor külső segítséghez fordulok.

A legalapvetőbb számomra a masszázs, amely az izmokban megjelenő feszültség oldásával, a meridiánokban keringő energiaáramlás helyreállításával fantasztikusan hat rám. Azt vallom, hogy a káros stressz kezelésében elsősorban preventív módszereket kell alkalmaznunk, ebbe beletartozik az életmód, az életvezetés, a személyiségünk alakítása, a harmónia fenntartó és a stressz csökkentő módszerek önálló alkalmazása. Ha ezek nem használnak, akkor első körben én is kineziológushoz fordulok.

HM: Én az Andalodót négyszintesre építettem meg, de elképzelhető, hogy valakinek más a személyes sorrendje. Például: van, akinek nincs gondja a stressz megértésével vagy a lazítással, ezért rögtön tudja magát programozni. Neked milyen sorrend vált be? Vagy nincs is szükséged mind a négy szintre?

PN: A 4 szintfelépítésed szakmailag megalapozott, ellenben mindenkinek más lehet a működő sorrend. Nálam például az önprogramozás (4.) az első, és utána tudok lazítani (2.). Valahogy először fejben kell rendet teremtenem, önmegerősítő belső párbeszédet alkalmazok és energiaszint emelő technikákat a napi kis rituálém mellett. De volt már úgy, hogy annyira be voltak feszülve az izmaim, hogy az első megoldás egy jó thai masszázs volt, majd egy-egy relaxációs, aromaterápiás masszázs. Az én számomra ez a 4 szint nem egymásra épülő, hanem egyenrangú egymással, azon a szinten dolgozok, ahonnan az adott helyzetben meg tudom közelíteni önmagamat vagy a kliensemet.

HM: Bár több honlapod is van, köztük egy a kineziológiával foglalkozik, a legnagyobb és legfontosabb nyilvánvalóan a „Női Önmegvalósítás”. Kineziológusi munkád során jöttél rá, hogy erre a speciális területre kell koncentrálnod?

PN: Úgy mondanám inkább, hogy a terápiás és tréneri munkám során egyaránt kaptam a mélyebbnél mélyebb eseteket, ahol elsősorban a női lét alapkérdései, szerepkonfliktusai és blokkjai kerültek előtérben. Mivel a kliensek/tanítványok között mindig magasabb számban voltak a nők, érthetően a női élet kihívásaival és a tipikus női blokkokkal nagyobb dózisban találkoztam. Ehhez hozzá jöttek a saját magam belső lélek-hívásai és a nőként való teljesség megélése iránti személyes érdeklődésem, törekvésem. Ezzel együtt fontosnak tartom, hogy a nőiségben való kiteljesedéshez hozzá tartozik a külső és belső férfias energiák megismerése, kiegyenlítése és megélése is. A nőiségnek számos oldala csak férfivel vagy férfi által (pl. párkapcsolat, gyermekáldás) élhető meg, és ezért a férfival való kapcsolat minden szintje ugyanúgy a női önmegvalósításhoz tartozó kérdéskör. Tehát, bár látszólag a női területekre koncentrálok, azokhoz hozzá tartozik mindkét nem és az egymással kapcsolatos megéléseik, kihívásaik és örömeik kutatása, gyógyítása is.

HM: Milyen terveid vannak a közeljövőre nézve?

PN: Rövid távú tervek… inkább már megvalósulások, amelyek most kezdenek a felszínre bukkanni. A napokban fejeztem be „Váltsd Valóra az Életed!” című kétrészes könyv első részét, amely a célmegvalósítás bal agyféltekés módszereit, annak lépésről-lépésre követhető módszereit mutatja be. A könyvhöz munkafüzet, motivációs segédanyagok is tartoznak. A második könyv kifejezetten a jobb agyféltekés célmegvalósítással foglalkozik, és az utolsó munkálatokat végzem rajta.

HM: Nem is tudtam, hogy a célmegvalósításnak két útja van.

PN: Voltaképpen három. Az első a manapság legelterjedtebb racionális, bal agyféltekés, alapvetően férfiak által létrehozott, leírt és használt módszer, ami nem működik önmagában a nők esetében. Erre akkor jöttem rá, amikor a női célmegvalósítással külön kezdtem el foglalkozni. A női agy máshogy működik, alapvetően jobb agyféltekei dominanciájú. Ugyanakkor a nők képesek a két agyfélteke között könnyebben váltani, holisztikusan tekinteni a világra, vagy egyszerre több dologgal foglalkozni. Ennek a kutatásnak az eredménye lesz a „Váltsd Valóra az Életedet!” második könyvem, amely a női célmegvalósítás útját mutatja be. Van egy harmadik módszer is, ez a kettő módszer integrációja, és ezt fogom tanítani is. Azt tapasztaltam ugyanis, hogy a jobb és a bal agyféltekés célmegvalósításból is meríteni kell, de az egyéni jellemzők szerinti mértékben. Ez az igazi tudatos teremtés módszere, amely az agyféltekék integrációjára és az elmei kapacitások növelésére épül.

Egy hosszabb termékeny időszakot zárok most le, amelyben több oktatási anyagot fejlesztettem és teszteltem élő és online oktatási programokban. A leszűrt eredmények, tapasztalatok álltak most össze könyvekké, melyekből ez lesz az első kettő.

A hosszabb távú terveket tekintve, szeretném folytatni a megkezdett munkámat és a „Női Önmegvalósítás Kincsestár” internetes oldalát igazi tudásbázissá fejleszteni, egy helyen összegyűjteni a női teljesség megéléséhez kapcsolódó tudnivalókat, a női élet kihívásaira adható megoldási stratégiákat, mindezt szakértő kollégák bevonásával, illetve egy a női lét csodáját és teremtő erejét „visszaállító” szemléleti háttérrel, üzenettel.

HM: Milyen egyéb kezelésekre, tanfolyamokra lehet Nálad jelentkezni?

PN: A legnagyobb volumenű képzés a Női Újjászületés Tanfolyam, amely a nőként való kiteljesedésre inspirál, és a fellépő gátak, blokkok oldására koncentrál erőteljesen. Havonta egyszer mindig van egy Személyiség Integrációs Tréning is. A legközelebbi és talán az eddigi legkülönlegesebb tréningem most február 27-28-án lesz, „Női Erőforrásaid Felébresztése” címmel. A tréning legfontosabb célja, hogy a női önbecsülést állítsa helyre, és ennek blokkjait oldja. Az alkalmazott módszerek között nagyban építek a Személyiség Integrációs Terápia és Tréning módszerre, és benne a kineziológiára. A nő léthez kötődő elsődleges elem, a víz is aktívan segít majd nekünk. Lesznek kifejezetten medencében és jacuzziban végzett meditációk, lebegés-gyakorlatok is. Megtanítom a 10 legfontosabb női erőforrás technikáját is, hogy a résztvevők minden körülmények között képesek legyenek saját erőforrásaikból meríteni, és életerejüket megőrizni. Szó lesz a női életút beavatási kapujairól, valamint a női teremtő erőről is. Utóbbinak természetesen van egy misztikusabb tudásanyaga és van egy célmegvalósítás tanítása is, amiről a könyveim is szólnak.

***

Bővebb információ az interjúban elhangzottakról:

Személyiség Integrációs Tréning>>>

Női Újjászületés Tanfolyam>>>

Női Erőforrásaid Felébresztése tréning>>>

A kineziológiáról: https://kineziologia.wordpress.com

Móni oldala: http://andalodo.hu

Női Önfejlesztés ingyen! Élj vele!

Ha most kéred az önfejlesztő női e-magazint, akkor egy 14 napos önértékelés fejlesztő minikurzust is kapsz hozzá!

***

A megújult a Női-Erő-Forrás e-magazinom, mind dizájnjában mind tartalmában túlszárnyalja elődjét!

A megújult a Női-Erő-Forrás e-magazinom, mind dizájnjában mind tartalmában túlszárnyalja elődjét!

Mi is a Női-Erő-Forrás e-magazin?

Egy olyan önképzési lehetőség kifejezetten nőknek írva, melyet havonta egyszer ingyen küldök el a számodra az általad megadott e-mail címre. Az önfejlesztés fókuszában pedig a női önmegvalósítás áll!

Mit tartalmaz egy szám?

Az e-magazin három állandó részből áll:

1. az elsőben mindig valamilyen a női önmegvalósítás szempontjából fontos témáról írok egy hosszabb és tartalmasabb, elemző cikket

2. “a különleges rovat”,melyben szó van a havi különleges napokról, különleges embereket szólaltatok meg egy-egy interjú formájában.

3. összefoglalást küldök a számodra arról, hogy mi történt a Női Önmegvalósítás Kincsestárában az előző hónap során, benne az általam a saját oldalaimra, illetve más online és offline médiában megjelent cikkeket, TV-s szerepléseket is megtalálod. Így biztos nem maradsz le semmiről!

Még egy szempont,amit érdemes figyelembe venned:

Ha feliratkozott tagja vagy a Női-Erő-Forrásnak, akkor számodra további kedvezmények lesznek elérhetők (ezek vagy pénzbeli előnyök vagy egy-egy anyagom ingyenes hozzájutási lehetőségét jelentik!

Mi kapsz a feliratkozás után?

1.A Női-Erő-Forrás korábbi 4 számát, melyeket a női önértékelésnek szenteltem és melyeket a feliratkozásod utáni napokban egymás után 2 nap ráhagyással megkapod teljesen ingyen!

2. Hozzáférést a Női Alulértékeltség Tudatról készített három videófelvételemhez!

Ezek önmagukban is megérik a tanulmányozást és jócskán hozzájárulhatnak az önértékelésed fejlődéséhez!

Tehát az e-magazin feliratkozásoddal egy 14 napos intenzív önértékelés-fejlesztő képzésen veszel majd részt!

Próbáld ki! Igazi ösztönző erő-forrás lesz a lelkednek!

Ide kattintva tudod kérni a Női-Erő-Forrás e-magazint!>>>

Mi kapsz a feliratkozás után?

1.A Női-Erő-Forrás korábbi 4 számát, melyeket a női önértékelésnek szenteltem és melyeket a feliratkozásod utáni napokban egymás után 2 nap ráhagyással megkapod teljesen ingyen!

2. Hozzáférést a Női Alulértékeltség Tudatról készített három videófelvételemhez!

Ezek önmagukban is megérik a tanulmányozást és jócskán hozzájárulhatnak az önértékelésed fejlődéséhez!

Tehát az e-magazin feliratkozásoddal egy 14 napos intenzív önértékelés-fejlesztő képzésen veszel majd részt!

Mitől működik a kineziologiai izomteszt?

Gyakran előfordul a kineziológiai izomteszteléssel kapcsolatban – valószínűleg a média és egyes terapeutáknak köszönhetően, hogy túlmisztifikálják. Voltaképpen pedig egy nagyon alapvető a test működését figyelembe vevő és végtelenül egyszerű technikáról van szó.

Konkrét és tényszerű tudományos kísérletek és eredmények igazolják vissza a módszer hatékonyságát mind a kineziológia, mind az alapját képező izomtesztnek. Igyekszem nagyon tömören, közérthetően , ahol lehet a szakzsargont elkerülve elmagyarázni mi történik…

Miért lehet az izmokon keresztül visszajelzést  szerezni arról, hogy milyen folyamatok játszódnak le a tudatalattiban, illetve a személyiség egészében?

A személyiséget érő stresszhatásra a test egésze az ún. “üss vagy fuss” reakcióval válaszol. Ösztönösen ki akarunk kerülni az adott, számunkra kellemetlen helyzetből és ezt két módon tehetjük meg:

1. visszavágunk – akár fizikailag, akár verbálisan

2. kihátrálunk – elmenekülünk a helyzetből.

A visszavágás nem mindig elfogadott reakció a társadalomban, ezért még ha vissza is szeretnénk ütni ezt nem tesszük meg, helyette elfojtjuk  a sérelmünket. A menekülés/kihátrálás pedig az esetek többségében egyáltalán nem oldja meg a konfliktushelyzetet. Így az életünkben gyakran kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy a stressz felszaporodik bennünk és azt más úton kell levezessük.

A kineziológia a személyiséget ért erőteljes ingerből fakadó stressz-reakciót vizsgálja a kezelés első szakaszában az izomtesztelés segítségével.

Mit jelent ez a gyakorlati szempontból?

Egészséges stressz-reakció révén az agy olyan parancsot ad az izmoknak, melynek következtében azok összehúzódnak (aktivizálódnak, készek a cselekvésre). Az egészséges stressz-reakció feltételezi, hogy az adott ingerrel kapcsolatban nincs blokk. Blokk akkor jön létre, amikor egy egészséges stressz reakció nem tudott levezetődni és az inger olyannyira stresszképző volt, hogy szabályosan leblokkolta a reakciódat. Azaz valami olyan ért, amivel kapcsolatban nem voltál képes mit kezdeni, függetlenül attól!!!, hogy az akkor a tudatos szinten vagy éppen tudat alatt élted meg.

A blokkolt izomválasz, értsd a gyenge, elernyedt izom – jelenti azt a kineziológus szóhasználatában, hogy az adott ingerrel kapcsolatban nincs egészséges válasz-reakció, nem képes a személyiség azzal az ingerrel kapcsolatban megvédeni magát. Ennek az érzékelésére a kineziológus egyrészt ki van képezve, másrészt maga a mindennapi praxis nyomán egyszerűen a kezében van.

Rám például jellemző, hogy tesztelés közben a fülemet fordítom a kliens felé és mintha befelé figyelnék, érzékelem a kliensem izomválaszait.

Kezelés közben ez így néz ki:

A kérdés megfogalmazása után – hangosan vagy magamban! mindkettő működik – tesztelem az adott izmot. Azaz például az előrenyújtott karját lefelé, a test irányába nyomom. A nyomás enyhe, mégis határozott – hiszen azt kell megnézzem, hogy a megnevezett ingerrel kapcsolatban a kliensem hogyan reagál. Ha tart az izom, tehát nem tudom lenyomni, akkor ún. egészséges reakcióról van szó, minden rendben van, az inger nem okoz stresszt az illetőben.

Ha az izom nem tud tartani, akkor ezt azt jelzi számomra, hogy az adott inger stressz-tényező a kliensem számára. Az izma, akaratlanul!, egyszerűen elernyed, nem képes tartani.

Szkander helyett…

Volt már jópár kliensem, különsen férfiak, akik erőpárbajnak, szkandernek tekintik a tesztelést, de miután elmagyarázom a lényeget és megmutatom, hogy az karjának megtartásához nem kell befeszüjön az egész teste, akkor pár perc gyakorlás után mindenkinek megy. A kezelés elején, az ún. előtesztelés erre is szolgál, hiszen alkalmunk van megismerni egymás érintését, én rá tudok hangolódni a kliensem izomválaszaira.

Persze, ha teljes erődből nekifeszülsz ellen fogsz tudni tartani és sokszor pont ezért tesszük fel a kérdéseket magunkban, vagy motyogva..hogy tudatosan ne tudd befolyásolni a teszt eredményét.

Sok kineziológus pedig már megszokta, hogy önmagában tesztel – egyrészt mert sokkal gyorsabb, másrészt mert nem tudod befolyásolni még véletlenül sem az izomválaszt.

A magam részéről az első alkalmakkor mindig mindent “kihangosítok”, elmagyarázom mit miért csinálok, mit fogsz érzeni stb. A bizalom kialakulása után és a kölcsönös, hatékony együttműködés után, sokszor már a kliensek mondják, hogy teszteljem gyorsan és menjünk az oldás folyamatába. Ők már tudják, hogy a tesztelés az stressz reakció okának nyomozati szakasza és ez a teljes kezelésnek bár alapvető és lényeges eleme, a munka java olyankor még hátra van!

Ha kezelés közben kérdésed van, nem érted mi történik veled és főleg miért, akkor kérdezni kell! Van úgy, hogy a legjobb és legtisztább hozzáállás mellett, az oldás menetében valamit nem nevezünk a nevén, például azért mert már természetesnek véljük. Minden kineziológusnak oda kell figyelnie arra, hogy folyamatosan és fokozatosan elmondjon minden lényeges elemet a kezelésről, –  amennyiben a kliens igényli teszem hozzá…. mert van úgy, hogy a kliens olyan problémával jön – pl. egy gyerekkori erőszak, amikor egyáltalán nem kívánja hallani a kérdéseket, az események részleteit. A kineziológia módszere viszont ilyen esetben is működik. Van úgy, hogy a kliens személyiségileg megszokta, hogy én úgy hívom “odaadja a testét” és elvárja hogy meggyógyulva kapja azt vissza. Ez veszélyes,  mert a kineziológia számtalan ajándéka ellenére sem varázsütésszerűen működő csodaszer!

A gyógyulás folyamata a kliensé.

A kineziolgia lényege, hogy a blokkok oldásával és a testi-energetikai-lelki és szellemi egyensúlyi állapotot visszaállítja,  de úgy , hogy szervezet saját öngyógyító mechanizmusait indítja ehhez be!

A gyógyulásért mindenkinek magának kell a felelősséget vállalnia, a kienziológus azért vállal felelősséget, hogy mindent elkövet azért, hogy a kliense meggyógyulhasson, beleértve a maximális tájékoztatás felkínálását, a maximális szakmai hozzáértését, az empátiáját, az idejét és odafigyelését. Tehát nem csodaszer, de nagyszerű lehetőség a gyógyulásra, ha meg akarsz gyógyulni, ha az életedet jobbá és sikeresebbé szeretnéd tenni!

További kérdések esetén várom a hozzászólásokat a bejegyzés után, vagy e-mailben az npozsgai@feny-forras.hu címre!

Milyen előnyökkel jár a kineziológiai kezelés?

A kineziológia helyreállítja az egész szervezet energiarendszerét, így beindítja  testi-lelki-szellemi öngyógyító folyamatokat!

Konkrét példák:

 • nő az energiaszinted és a vitalitásod
 • megelőzhetők a betegségek
 • átlátod a kialakult élethelyzeted és képessé válsz meglátni a kivezető utat, megoldási alternatívákat
 • könnyebbé válik elérni a céljaidat
 • a fizikai fájdalom enyhül, az izomfeszültségek oldódnak, javul a testtartás
 • a stressz és a stresszt kiváltó okok oldódnak
 • a balesetekből könnyebbé, gyorsabbá válik a felépülés
 • segítségével javíthatóak az agyi funkciók, az agyfélteke integráció, az általános test koordináció, a szem-végtagok koordinációja
 • a tanulási nehézségek és diszfunkciók javíthatók vagy teljesen megszűntethetővé válnak
 • kitesztelhetők az egyénre szabott táplálkozási előírások
 • azonosíthatók a táplálék, környezet és más allergiák, érzékenységek
 • megtalálhatók és megszüntethetők az energiablokkok, helyreállítható a kibillent energiaegyensúly

…és ez csak néhány kiemelt példa a kineziológia áldásos hatásai közül…

ugye mondtam már, hogy szív-szerelmem a kineziológia, nem véletlenül!:)

Milyen esetekben nyújthat biztosan segítséget a kineziológia?

A kineziológia lényege, hogy az energiák útjában álló akadályok feloldását célozza azon az életterületen, ahol pozitív változást szeretnénk elérni, így bármely életterületen akadtunk el a kezelés segítségével oldhatjuk a régi negatív élmények, élethelyzetek és érzések, tévhitek okozta blokkokat.

Konkrét példákban fogalmazva, érdemes oldásra jönnöd…

1.Ha önbizalmi, önértékelési problémáid vannak.
2.Ha az érzelmi blokkok testi tüneteket okoznak pl. migrén, szorongás, allergia esetén.
3.Ha úgy érzed, elakadtál az önismeret útján.
4.Ha párkapcsolatod kedvezőtlenül alakul, vagy nem találsz hozzád illő partnert.
5.Ha sikertelennek érzed magad, holott folyamatosan próbálsz kimászni egy gyakran visszatérő kellemetlen élethelyzetből, megszabadulni egy szokásodtól.
6.Ha párkapcsolati és/vagy családi kapcsolataidat beárnyékolják a gyermekkori emlékek
7.Ha nem tudod elég hatékonyan kezelni a sresszhelyzeteket.
8.Ha kommunikációs problémáid vannak.
9.Ha tanulási nehézségeid vannak, vizsgadrukktól, lámpaláztól szenvedsz.
10.Ha gondjaid vannak a saját nőiségeddel / férfiasságoddal vagy meddőségi/potencia zavaraid vannak.
11.Ha az életedben nem vagy képes megteremteni a bőséget (pl. állandó pénzzavar esetén hatékony és gyors segítség lehet az erre kifejlesztett „bőség oldás”).

Ne habozz sokáig, ha van megoldás a problémádra miért várnál és szenvednél tovább?

Hívj fel telefonon, hogy személyesen is feltehesd kérdéseidet és az élő szó alapján eldönthesd, hogy szívesen oldódnál-e velem/általam!

A bizalom és a szimpátia nagyon fontos a változás, jobbulás és a gyógyulás folyamatában egyaránt!

A blokkmentes életed szolgálatában:

Pozsgai Nikoletta

Telefonszámom: 06-70-336-35-29

E-mail cím: npozsgai@noionmegvalositas.hu

Mi a kineziológia?

A kineziológia pedagógiai, pszichológiai, szociológiai elemeket is tartalmazó alternatív, holisztikus preventív módszer, melynek célja a test energetikai egyensúlyának helyreállítása a test öngyógyító mechanizmusának aktivizálásával. Ez a gyógyító és személyiségfejlesztő természetgyógyászati ág, a kineziológia szervezetünk szabad energiaáramlásának biztosítását, az energiák útjában álló akadályok feloldását célozza arra az életterületre vonatkozóan, ahol jobbulást, pozitív változást szeretnénk elérni.

A kezelés célja a jelenbeli és múltbéli stresszek feloldása speciális korrekciós technikák segítségével. Az energetikai kiegyenlítés testi, lelki és szellemi kiegyensúlyozottságot eredményez.

A kineziológia nem problémákra és tünetekre fókuszál, hanem az azok mögött megbúvó okokat tárja fel. Biofeedback izomteszt alkalmazásával a kineziológia felszabadítja a gátolt tudatosságot, oldja az energetikai blokkokat, melyeket régi negatív élmények, élethelyzetek, érzések okoztak.

Ez a szelíd gyógymód már az első oldás után pozitív változásokat hoz a páciens életébe. A blokkok oldása után a kreativitás és az intuíció nagymértékben jelen lesz életünkben és hozzásegít minket az optimális döntésekhez. Általában három-öt oldás a probléma végleges megoldását eredményezi.

Bővebben:Miért jó módszer a Kineziológia?